Ízmorzsák - finomat gyorsan, könnyedén

Mandulatej Vegital géppel

Ahogy én szeretem :)

2017. január 14. - Vrg

Megtaláltam a számomra legtökéletesebb (íz, állag) növényi italt, amit nagyon könnyű habosítani. A tejet alapból édesre készítem, így a kávét sem szükséges külön ízesíteni. Habár elég sok kókuszt adtam a tejhez, számomra mégis inkább a mandula íze dominál.

picture_20170112_160303618.jpg

Mandulatej Vegital géppel

Az ital 1.3 literes Jasmine géppel készült. 

  • 3 AP (géphez kapott adagolópohár) kókusz,
  • 1 AP (géphez kapott adagolópohár) mandula,
  • 1 ek olajessimo (más semleges ízű olaj is megfelel),
  • 2 cm vanília rúd,
  • kevés só (kb. negyed teáskanál)
  • 2 tk édesítő (negyedannyi ugyanannyit használok),
  • víz a max jelzésig.

A hozzávalókat a gépbe öntöm, elindítom a száraz gabona programot. Amikor elkészült, a géphez kapott szűrő segítségével átszűröm. 

TIPP: a vanília rúd elhagyható, lehet ízesíteni fahéjjal, mézeskalács fűszerkeverékkel stb,

TIPP: hidegen szépen habosítható a tej (kb. két-háromszorosára). 

picture_20170113_163432142.jpg

TIPP: édesítésre lehet használni eritritet, xlititet, de beáztatott 3-4 szem datolya , vagy egy marék mazsola is megfelel. 

TIPP: blansírozott mandulával is elkészíthető. Ekkor szép fehér italt kapunk. Blansírozott mandulát otthon is egyszerűen tudunk készíteni, a mandulaszemeket forróvízzel leöntjük és 1-2 percig állni hagyjuk. Hideg vízzel átöblítjük, ezután könnyen ki tudjuk nyomni a héjából.

TIPP: szűrleményt érdemes eltenni és később felhasználni, 5-6 napig hűtőben eláll. Recept  itt. 

A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni. 

Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)

süti beállítások módosítása