Egyik este nagyon megkívántam a tejbegrízt. Búzadarát nagyon régóta nem tartok otthon, helyette zabkorpát szoktam használni. Most ebből is kifogytam, így tovább ötleteltem és ebből született meg ez a verzió.
Kókuszgríz
(2-3 adag)
- 5 dl langyos kókusztej
- 5 ek kókuszliszt (kb. 30 g)
- 1 tk konjacliszt (kb. 4 g)
- 3-4 evőkanál eritrit
A száraz hozzávalókat egy kisebb lábosban összekevertem, majd hozzáöntöttem a tejet. Kis lángon addig főztem amíg be nem sűrűsödött (kb. 4-5 perc). Házi nutellával és fahéjjal megszórva ettem.
Hidegen és melegen is egyaránt finom. Azóta kipróbáltam házi cukormentes lekvárral is. Mindennapos kedvenc lett nálam. :)
TIPP: kókusztej helyett, mandulatejjel illetve más növényi tejjel is elkészíthető.
TIPP: kókuszliszt helyett kókuszreszeléket is lehet használni
TIPP: ízesíthetjük, fahéjjal, kakaóval, gyümölcsökkel.
TIPP: készíthető kevesebb és több kókuszliszttel, ez esetben hígabb/sűrűbb állagot lehet elérni.
Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)