Ízmorzsák - finomat gyorsan, könnyedén

Gofri zabpehely és rizsliszttel

2017. március 18. - Vrg

Van már gofri recept a blogon, de ez növényi tej leszűrt őrleményéből készült. Most azonban egy hagyományos gofrit szerettem volna sütni, egészségesebb kivitelben. Nagyon finom és laktató reggelit sikerült készítenem. 

img_20170305_090926.jpg

Gofri zabpehely és rizsliszttel

  • 100 g rizsliszt
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 15 g olvasztott kókuszolaj
  • 3 tk 1:4 édesítő
  • 2 tojás (M)
  • 3 dl zabtej/tej/növényi tej
  • 1 tasak sütőpor

A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, hozzáadjuk az olajat majd a tejet. A liszteket egy külön tálba összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Simára keverjük, 1-2 evőkanál felvert tojásfehérjét adunk a tésztához, ezzel lazítjuk, majd a maradék felvert tojáshabot is hozzákeverjük, vigyázva hogy ne törjük össze. A palacsinta tésztánál sűrűbb, de még folyékony keveréket kell kapnunk.

A gofrisütőt bekapcsoljuk, ha felmelegedett kifújjuk/kikenjük olajjal (olívaolaj spray-t használtam). Majd beleadagoljuk a tésztát. Ebből a mennyiségből 8-10 darab jön ki. 

img_20170305_090535.jpg

A recept alapján palacsinta is készülhet, ekkor a felforrósított serpenyőbe 1-2 evőkanál masszát rakok (kisebb köröket formázok), majd kisütöm.

Házi cukormentes, levendulás sárgabarack lekvárral tálalva ettük. 

img_20170305_091856_20170305094615696.jpg

Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam,  ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)

süti beállítások módosítása