Mindenkinek van egy tuti receptje banános palacsintára, most én is megosztom az én jól bevált verziómat. Ennél egyszerűbb, gyorsabb, egészségesebb reggelit el sem tudok képzelni, de délutáni nassolni valónak is tökéletes. Palacsinta rajongóknak érdemes kipróbálni! :)
- 1 db banán
- 1 db tojás (L)
- 1 ek zabpehely liszt (15 g)
A banánt villával összetöröm, majd hozzáasom az egész tojást, az egészet jól elkeverem, végül a masszához teszem a zabpehely lisztet is. Kb. 10 percig állni hagyom. Majd felforrósított serpenyőben kisütöm (kis lángon érdemes sütni, nem kell kapkodni, érdemes megvárni míg rendesen átsül az egyik oldala, így sokkal könnyebb megfordítani is. Ha szükséges a serpenyőt vékonyan kikenhetjük zsiradékkal).
Ebből a mennyiségből kb. 10 darab kicsi palacsinta lesz. Önmagában is nagyon finom, de legutóbb palacsinta toronyként tálaltam, házi mogyoróvajjal megkenve, szeletelt mandulával és cukormentes csokiöntettel díszítve.
Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)