Ízmorzsák - finomat gyorsan, könnyedén

Burgonyás fokhagyma krémleves

2017. szeptember 07. - Vrg

Végérvényesen is beköszöntött az ősz, hidegebb, borongósabb az idő. Ilyenkor sokkal jobban kívánjuk a meleg, tartalmas krémleveseket. Van már többféle fokhagyma krémleves a blogon (nem titok, nagyon szeretjük :) ), azonban itt most nem rizzsel sűrítettem magát a levest, hanem krumplival. Nagyon finom és tartalmas leves sikeredett, érdemes kipróbálni. 

Burgonyás fokhagyma krémleves 

  • 170 g hagyma (2 közepes fej)
  • 10-12 gerezd fokhagyma (kb. 45 g)
  • 290 g krumpli (pucolt)
  • 1 ek olivaolaj/kókuszzsír
  • 2 tk adalékmentes ételízesítő
  • só, bors ízlés szerint
  • víz
  • tejszín/növényi tejszín/tejföl ízlés szerint

Elkészítés Vegital géppel

A leves 1.3 literes Jasmine géppel készült. 

Az olajat, felaprított zöldségeket a gépbe tettem, fűszereztem, majd felöntöttem vízzel (MAX és MIN jel között). Elindítottam a krémleves programot. Miután lefutott a program, hozzáadtam 2 ek tejfölt (tejszínnel is helyettesíthető) és lefuttattam a Juice funkciót. 

Elkészítés hagyományos módon:

A hagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát végül a krumplit. Az egészet összeforgatjuk, felengedjük kb.  1 liter vízzel, fűszerezzük. Letakarva addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Végül az egészet botmixerrel/turmixgéppel krémesítjük, ízlés szerint tejföllel/tejszínnel lazíthatjuk.

TIPP: alaplével is el lehet készíteni a levest, ekkor még ízletesebb lesz. Ez esetben az ételízesítő, olaj elhagyható.

TIPP: a gépet használat előtt ecettel átöblítettem (ez segít az esetleges lerakódások feloldásában és a leégés megelőzősen). Indítás előtt egy fakanállal az egészet átkevertem.

A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni. 

Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)

süti beállítások módosítása