Ízmorzsák - finomat gyorsan, könnyedén

Szénhidrátcsökkentett kakaós csiga

2017. november 23. - Vrg

Imádom a kakaós csigát, már nagyon rég óta ettem volna. A hagyományos verzió nekem nem fér bele, így muszáj volt kitalálnom valami B verziót. A B verzió viszont annyira jól sikerült, hogy meg se lehetne mondani róla, hogy nem fehér lisztből és cukorból sütöttem,. Az eredeti recept itt találjátok. 

Tovább

Édesburgonyás karfiol krémleves

Ebben a hideg időben sokkal szívesebben eszek melengető ételeket vacsorára is. A krémleves erre tökéletes, gyors megoldás. A hűtőben árválkodott még egy fél karfiol és egy kis édesburgonya, és a hétvégéről maradt tyúkhúsleves, így megszületett ez a variáció.  

Tovább

Teljes kiőrlésű pizza szezámliszttel

Van már egy szuper pizza recept a blogon, ami nagy kedvencünk (receptet itt találtok), azonban szerettem volna készíteni egy szezámmag lisztes verziót. A hamburger buciknál (recept itt) már használtam szezámlisztet, nagyon jó ruganyos, könnyen kezelhető tésztát kaptam, így biztos voltam benne, hogy…

Tovább

Zablepény

Csak két hozzávalóból

Tökéletes ötlet a kenyér helyettesítésére. Nagyon hamar elkészül, nagyon finom és ezerféleképpen megtölthető/felhasználható. Ha a fűszereket nem számolom, akkor csak két hozzávaló szükséges hozzá. Próbáljátok ki mindenképp. :)

Tovább

Teljes kiőrlésű tortilla

Nagyon szeretem a tortilla lapot, hiszen szinte bármivel megtölthető, nagyon gyorsan lehet belőle finomságokat varázsolni. Általában mindig tartok otthon pár zacskóval (szuper SOS megoldás :) ), azonban nem tudom mi történt, de az utóbbi időben egyszerűen sehol nem lehetett kapni a teljes kiőrlésű…

Tovább

Diétás Raffaello

Nagyon szeretem a kókuszos sütiket, régebben már csináltam "Raffaello" golyót, azonban az cseppet sem nevezhettem volna diétásnak, de finomnak annál inkább. Ezt az ízélményt kerestem, kísérleteztem és végül megszületett ez a diétás verzió, olyan Ízmorzsás módra. :)

Tovább
süti beállítások módosítása