Ízmorzsák - finomat gyorsan, könnyedén

Teljes kiőrlésű tortilla

2017. november 08. - Vrg

Nagyon szeretem a tortilla lapot, hiszen szinte bármivel megtölthető, nagyon gyorsan lehet belőle finomságokat varázsolni. Általában mindig tartok otthon pár zacskóval (szuper SOS megoldás :) ), azonban nem tudom mi történt, de az utóbbi időben egyszerűen sehol nem lehetett kapni a teljes kiőrlésű verziót. Van már egy tortillához hasonló tekercs recept a blogon, de ez mégsem olyan végeredményben, mint egy tortilla (kicsit vastagabb, bár ízre az is nagyon finom), ezért muszáj volt kísérleteznem kicsit. Első próbálkozásra nem sikerült teljesen olyanra, mint amit elképzeltem, ez a második verzió viszont tökéletes lett. Könnyen hajtható, nem törik (másnap sem).

img_0353.JPG

Teljes kiőrlésű tortilla

4 db tortilla lap

  • 90 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 40 g sikér
  • 10 g kókuszolaj (olíva is jó)
  • 80 ml víz
  • 5 g sütőpor

A hozzávalókból egy közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd 4 egyforma részre osztjuk. Mindegyik részt kis golyóvá formázzuk, majd letakarva pihenni hagyjuk 10-15 percig. Ezután egyesével nagyon vékonyra kinyújtjuk, majd egy hideg (max. langyos) serpenyőbe tesszük (nagy, kerámia bevonatos serpenyőt használok, az első lap sütése előtt mindig kikenem a serpenyőt biztos, ami biztos alapon zsiradékkal nagyon vékonyan, a többi lapnál viszont már nem). A langyos serpenyőben még tudjuk igazítani, nyújtani a tésztát (nekem ezért lett ilyen szép kerek :)).

Oldalanként kb. 2-3 percig sütjük, figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki a tésztát. Végül a kisült lapot/lapokat alufóliával vagy konyharuhával takarjuk le.

img_0434.JPG

Ha nem használnánk fel azonnal a lapokat, akkor fóliázzuk be őket, és fogyasztás előtt serpenyőben/mikróban melegítsük át. 

Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam,  ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :) 

süti beállítások módosítása