Tökéletes ötlet a kenyér helyettesítésére. Nagyon hamar elkészül, nagyon finom és ezerféleképpen megtölthető/felhasználható. Ha a fűszereket nem számolom, akkor csak két hozzávaló szükséges hozzá. Próbáljátok ki mindenképp. :)
- 2 db tojás (M-L)
- 2 ek zabpehelyliszt (normál evőkanál, nem púpozott)
- só, bors ízlés szerint
- fél tk fokhagymapor (elhagyható, illetve helyettesíthető más fűszerrel pl. bazsalikom, petrezselyem, stb.).
- kókuszolaj a sütéshez
- + tetszőleges töltelék
A tojásokat egy villával felverem, hozzáadom a lisztet, fűszereket. Az egészeket összekeverem, majd 5 percig állni hagyom (ez alatt a zab megszívja magát).
Egy nagyobb serpenyőt kókuszolajjal kikenek (vékonyan, csak az első sütés előtt szoktam, ha több lepényt sütünk akkor a sütések között nem szükséges olajozni a serpenyőt). Eloszlatom a zabos masszát, majd alacsony lángon 1-2 percig sütöm. Ekkor megpakolom a kívánt hozzávalókkal (pl. sajt, sonka, hozzáadott cukortól mentes kukorica) egyik felét, a másikat pedig ráhajtom és további 1-2 percig sütöm még (amíg kicsit megpirul).
Az elkészítésről videót is készítettünk Nektek (melyet a FB oldalon is megtaláltok). :)
TIPP: bármilyen töltelékkel megtölthető, pl. fokhagymás joghurt + sajt, stb.
TIPP: a lapot egészben is megsüthetjük (mint egy palacsintát), és utána is tölthető, tekerhető.
Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)