Ízmorzsák - finomat gyorsan, könnyedén

Zablepény

Csak két hozzávalóból

2017. november 11. - Vrg

Tökéletes ötlet a kenyér helyettesítésére. Nagyon hamar elkészül, nagyon finom és ezerféleképpen megtölthető/felhasználható. Ha a fűszereket nem számolom, akkor csak két hozzávaló szükséges hozzá. Próbáljátok ki mindenképp. :)

Zablepény

  • 2 db tojás (M-L)
  • 2 ek zabpehelyliszt (normál evőkanál, nem púpozott)
  • só, bors ízlés szerint
  • fél tk fokhagymapor (elhagyható, illetve helyettesíthető más fűszerrel pl. bazsalikom, petrezselyem, stb.).
  • kókuszolaj a sütéshez 
  • + tetszőleges töltelék

A tojásokat egy villával felverem, hozzáadom a lisztet, fűszereket. Az egészeket összekeverem, majd 5 percig állni hagyom (ez alatt a zab megszívja magát).

Egy nagyobb serpenyőt kókuszolajjal kikenek (vékonyan, csak az első sütés előtt szoktam, ha több lepényt sütünk akkor a sütések között nem szükséges olajozni a serpenyőt). Eloszlatom a zabos masszát, majd alacsony lángon 1-2 percig sütöm. Ekkor megpakolom a kívánt hozzávalókkal (pl. sajt, sonka, hozzáadott cukortól mentes kukorica) egyik felét, a másikat pedig ráhajtom és további 1-2 percig sütöm még (amíg kicsit megpirul). 

Az elkészítésről videót is készítettünk Nektek (melyet a FB oldalon is megtaláltok). :)

TIPP: bármilyen töltelékkel megtölthető, pl. fokhagymás joghurt + sajt, stb.

TIPP:  a lapot egészben is megsüthetjük (mint egy palacsintát), és utána is tölthető, tekerhető. 

Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)

süti beállítások módosítása