Ízmorzsák - finomat gyorsan, könnyedén

Teljes kiőrlésű, magos sajtos rúd

2017. december 12. - Vrg

A sok édes recept után ideje volt valami sósat is készíteni. Ezek a rudak nagyon finomak lettek és hamar, egyszerűen elkészülnek. Dobozba rakva másnapra is puha marad (az a pár szem ami megmaradt :) ). 
img_0489.JPG

Teljes kiőrlésű, magos sajtos rúd

  • 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 50 g sikér
  • 30 g zabpehelyliszt
  • 60 g kókuszzsír/vaj
  • 120 g kefír (magas fehérjetartalmú)
  • 2 tk só
  • 1 tk sűtőpor
  • + tojás a kenéshez
  • + magok (lenmag, tökmag, fekete szezámmag, napraforgómag, stb.)
A liszteket, sikért összekeverjük a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat/kókuszsírt, majd hozzáadjuk a kefírt és összegyúrjuk a tésztát. Puha, könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk (liszttel vagy pici vízzel javíthatunk az állagán, ha esetleg nem találjuk megfelelőnek).
Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastag téglalap alakúra, a tetejét lekenjük a felvert tojással és ízlés szerint meghintjük magokkal (esetleg sajttal). Majd felszeleteljük és rudakat vágunk belőle. 
Sütőpapíros tepsire rakjuk a rudacskákat, majd előmelegített 180 fokos (légkeveréses) sütőben kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
img_0490.JPG
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam,  ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)
süti beállítások módosítása