Nagyon szeretem a sportszeletet, olykor belefért egy kisebb csoki. Már régóta szerettem volna házilag is készíteni, nem is értem miért vártam eddig. Ez valami fantasztikus, nekünk nagyon bejött az ízvilág, nem mondanám, hogy 100%-ig hasonlít az eredetihez, de tökéletes pótló édesség, és nem mellesleg kb. 10 perc munka az egész.
Diétás sportszelet
- 30 g darált dió
- 70 g zsírtalanított kókuszliszt (Szafi)
- 20 g mogyoróvaj (vagy helyette kókuszolaj)
- 10 g 1:4-hez édesítő
- 1 csomag NoCarb kakaós pudingpor
- rumaroma ízlés szerint
- kb. 2 dl tej (most 1,5 tejet használtam, de helyettesíthető növényi tejjel is, pl. kókusztej)
Tetejére:
- 70 g cukormentes csokoládé (most csak tejcsoki volt itthon, de legközelebb étcsokival fogom elkészíteni).
- 1 ek kókuszolaj
A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd a keverékhez adjuk a rumaromát, mogyoróvajat és kisebb adagokban a tejet (először 1 dl tejet adtam hozzá, majd folyamatosan adagoltam mindaddig, míg egy gyúrható, nem ragacsos masszát nem kaptam). Egy tálat kibéleltem fóliával és elegyengettem benne a masszát.
A csokit vízgőz felett felolvasztottam, hozzáadtam a kókuszolajat, majd vékonyan megkentem a süti tetejét vele. Minimum pár órát érdemes állni hagyni, utána szeletlehető.
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)