Tavaly ősszel voltunk Lengyelországban, ahol kóstoltam egy hasonló ízvilágú levest (annyi különbséggel, hogy az csirkével készült). Azóta tervezem, hogy ezt majd otthon is megpróbálom reprodukálni. Nem mondom, hogy 100%-ig hasonlít az ott kóstolt verzióra, azonban hozza azokat az ízeket. :) A hideg téli napokon sokkal szívesebben eszünk leveseket. A hagyományos ízek mellett szívesen megkóstolunk új ízvilágokat is, ez a vonal különösképp a kedvencünkké vált.
Pikáns garnélarák leves kókusztejjel (3-4 adag)
- 50 g hagyma (nagyobb kockára vágva)
- 80 g gomba
- 100 g sárgarépa (csíkozva)
- 80 g fagyasztott borsó
- 270 g garnélarák (fagyasztott, édesvizi)
- 1 liter alaplé
- 50 g üvegtészta
- 150 g kókusztej (konzerves, inkább kókuszkrémnek nevezném )
- 1 tk darált chilipaprika (elhagyható, illetve kevesebbet is lehet bele rakni)
- 1 ek olaj (szezám, mogyoró esetleg olíva)
- resztelt friss gyömbér (kb. 10-15 g)
- 10 g fokhagyma (1 nagyobb gerezd)
- 1-2 ek szójaszósz
- só, bors ízlés szerint (mindkettővel óvatosan)
- negyed tk citromfű (szárított, elhagyható)
- 1 tk curry
- fél citrom leve
- + póré vagy újhagyma karikákra vágva (elhagyható, nekem most nem is volt )
A wokot felmelegítjük beletesszük az olajat, valamint a gyömbért, chilit, fokhagymát. Összepirítjuk (vigyázva, hogy meg ne égjen), majd hozzáadjuk a garnélát, borsót, répát és hagymát. Hozzáadjuk szójaszószt és felöntjük az alaplével, felforraljuk.
Ezalatt elkészítjük az üvegtésztát (hőálló tálba tesszük, vizet forralunk, leöntjük a tésztát vele, majd állni hagyjuk 7-10 percig). Ha felforrt a leves hozzáadjuk a kókusztejszínt, a curryt és a citromfüvet, az elkészült tésztát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk (ha szükséges). Lezárjuk, majd belefacsarunk egy fél citrom levét is. Tálaláskor megszórjuk a karikára vágott póréhagymával.
Tápanyag:
(1 adag leves)
kb. 215 kcal, 11 g zsír, 19 g szénhidrát, 10 g fehérje.
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)