Ízmorzsák - finomat gyorsan, könnyedén

Diétás madártej

Cukor, liszt, hagyományos pudingpor nélkül

2018. február 26. - Vrg

Nagy szeretem a madártejet. Valamelyik nap megmaradt pár tojásfehérjém, így nem volt kérdés, hogy mi készül belőle. Ha magitallal készítjük, akkor a kalória értéket tovább tudjuk csökkenteni. Hidegen, melegen egyaránt finom. Mi most a hidegre való tekintettel melegen fogyasztottuk. 

img_1172.JPG

Diétás madártej

  • 1,3 liter tej (növényi vagy alacsony zsírtartalmú)
  • 3 tojásfehérje
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek 1:4-hez édesítő
  • 4 ek eritrit
  • 10 g vaníliás eritrit
  • 1 csomag NoCarb vanilíás pudingpor

A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá (ízlés szerint 2 ek poreritrit adható a habhoz, én nem szoktam). 1 liter tejhez adjuk hozzá az édesítőket, majd forraljuk fel, és kanállal szaggassunk bele tojáshabból galuskákat. Két percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, újabb két perc, és már szedhetjük is ki egy nagyobb tálba.

A tojássárgáját a maradék tejjel és a pudingporral keverjük simára, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből, majd az egészet öntsük a felmelegített tejhez. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Tegyük a tetejére a galuskát, és hagyjuk kihűlni (vagy ízlés szerint fogyaszthatjuk melegen is).

img_1173.JPG

Tápanyag:

(teljes mennyiség kb. 4 adag, ebből 1 adag, 1.5%-os tejjel készítve):

kb. 177 kcal, 7 g zsír, 15 g szénhidrát, 13 g fehérje

(teljes mennyiség kb. 4 adag, ebből 1 adag, cukormentes mandulatejjel készítve (Alpro)):

kb. 76 kcal, 6 g zsír, 1 g szénhidrát, 4 g fehérje

Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam,  ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)

süti beállítások módosítása