Banános palacsinta

2017. június 23. - Vrg

Mindenkinek van egy tuti receptje banános palacsintára, most én is megosztom az én jól bevált verziómat. Ennél egyszerűbb, gyorsabb, egészségesebb reggelit el sem tudok képzelni, de délutáni nassolni valónak is tökéletes. Palacsinta rajongóknak érdemes kipróbálni! :)

img_20170617_092403.jpg

Tovább

Házi gyros, tönkölylisztes lepénykenyérrel

Nyáron gyakran készítek gyrost. Ebédre és vacsorára is tökéletes választás lehet, azonban  nem krumplival, hanem teljes kiőrlésű pitával vagy zabpitával szoktam tálalni, Most nem volt időm erre sem, így gyors megoldás kellett. Legutóbb nem kaptam teljes kiőrlésű tönkölylisztet, csak sima fehér tönkölylisztet, viszont a csomagoláson megakadt egy lepénykenyér recepten a szemem, így az eredeti recept ötlet onnan van. :)

Tovább

Zsenge zöldborsóleves, tönkölylisztes csipetkével

Alig vártam, hogy megjelenjenek a zsenge zöldségek a piacon. Hétvégén vettem is répát, zöldborsót, petrezselyem gyökeret. Nem is volt kérdés számomra, hogy mi készül belőle. Ezt a receptet nagymamámtól tanultam (bár az eredeti recept szerint hagyományos csipetkével és rántással készítettük, ezt kicsit megreformáltam), a zöldborsólevest mindig így készítette nekem, később pedig együtt csináltuk, amint érett a borsó a kertben. 

18813583_434277736953653_803920145563452340_n.jpg

Tovább

Zöldséges csirkekrémleves

Már sokféle krémleves receptet készítettem a Vegital gépemmel, azonban eddig még csak leginkább zöldségeket használtam. Már régóta terveztem kipróbálni egy olyan levest amelyben alapanyagként szerepel a hús. Ez a leves nagyon finom és ízletes, biztosan többször és más zöldségekkel is megfordul majd nálunk. 

18519622_428028910911869_4936271398651094414_n.jpg

Tovább

Fermentált hagymás uborka

Nagyon ízlett a legutóbbi fermentált kapros cukkinim, ezért már az elkészülte után azon gondolkodtam, hogy milyen zöldséget készítsek legközelebb. A kapros ízvilág nagyon közel áll hozzám, ezért úgy döntöttem kipróbálom ezt az uborkás hagymás verziót is. Nekem nagyon ízlett, próbáljátok ki Ti is. :)

img_20170430_175024.jpg

Tovább

Zelleres paradicsomleves

Van már egy paradicsomleves recept a blogon (Mediterrán paradicsomleves recept itt), ebben a levesben azonban inkább a zeller íze érvényesül (szárzellert használtam), illetve nem lett olyan sűrű, inkább a hagyományos paradicsomlevesre hasonlít. Nekünk tetszett, próbáljátok ki Ti is. :)
img_20170430_165456.jpg

Tovább

Spárgakrémleves

Rég készítettem már krémlevest, viszont végre itt a tavasz, jönnek a különböző zöldségek a piacra, szóval megint a bőség zavarával küzdök, hogy milyen levest készítsek. Szeretem a spárgát, bár krémleves formájában még eddig nem próbáltam, hát azt hiszem ezentúl, amíg tart a spárgaszezon többször az asztalra fog kerülni. A spárgát párom édesanyjától kaptam (innen is nagyon köszönöm :)), aki őstermelőtől veszi (mindig friss és nagyon finom). 

18110637_10207175902236044_1574751456_n.jpg

Tovább