Hamis, diétás tiramisu

2018. június 21. - Vrg

Nagyon szeretem a tiramisut, de valljuk be nem a legdiétásabb édesség. Ettől függetlenül szoktunk csinálni (hagyományos verziót, de cukormentesen), azonban szerettem volna egy olyan verziót is készíteni, amit könnyedén be lehet illeszteni egy egészséges, diétás étrendbe is. Az Aldiban gyakran veszek zsírszegény krémtúrót, ennek az állaga tényleg nagyon krémes, ebből gondoltam elkészíteni a krémalapot. Háromszor készítettem el a receptet, mindig finomítottam rajta, de ez az utolsó verzió számunkra 100%-ban helyettesíti az eredeti verziót. 

35888633_10209825747920530_276602714270466048_n.jpg

Tovább

Folyadékfogyasztási kisokos

Testünk legnagyobb része (több, mint 70%), vízből áll. Alapvetően is ügyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre, azonban a meleg, nyári napokon kifejezetten fontos a megfelelő folyadékfogyasztás. Szervezetünk kiegyensúlyozott  működéséhez elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű (és minőségű) folyadékot vegyünk magunkhoz. A folyadékbevitelünk nagy részét érdemes tiszta (szénsavmentes, nem ízesített) vízből bevinnünk. 

yang-insight-696x419.png

Tovább

Főzés nélküli, cukormentes eperlekvár

Az elmúlt pár hétben többször is tökéletesítettem ezt a receptet, ugyanis ezzel készültem a Vegital könyvbemutatójára is. Hatalmas sikert aratott, így már bátran megosztom veletek. Egyszerű, gyors, finom és bármilyen diétás étrendbe könnyen beilleszthető.

34532234_10209733779061366_3367328139012210688_n.jpg 

Tovább

Diétás töltött paprika

Gyerekkorom nagy kedvence a hagyományos töltött paprika volt. Ez a verzió ízében szinte semmiben sem különbözik az eredeti verziótól, azonban a hagyományos rizst bulgurra, darált sertéshúst pedig pulykára cseréltem. Az újragondolt verzió így zsírszegényebb és akár diétás étrendbe is beilleszthető.

33575137_597007544014004_4667247270146605056_n.jpg

Tovább

Fűszeres, sült csicseriborsó

Annyit láttam és annyit olvastam erről a sós ropogtatni valóról, nem is értem mégis miért vártam eddig a kipróbálással? A sült csicseriborsó az egyik legjobb választás, ha valami sós nassolásra vágyunk. A csicseriborsó magas pektintartalma csökkenti a vércukorszint ingadozását, emellett magas fehérje- és rosttartalma is kifejezetten vonzó lehet számunkra. 

33814913_10209701024842531_5690662518502981632_n.jpg

Tovább

Miért fogyasszunk növényi tejet?

Ha nem elvi okokból, vagy intolerancia, esetleg allergia miatt választjuk a növényi tejpótlókat, akkor gyakran felmerül a kérdés miért is fogyasszunk inkább a növényi tejeket? Mivel én is ebbe a csoportba tartozok, szeretném veletek megosztani a tapasztalataimat. 

how-to-make-plant-based-milksjpg.jpg

Tovább

Diétás Túró Rudi fagylalt

Úgy döntöttem, folytatom az itthoni fagylalt készítést, most egy túró alapú fagylaltra esett a választásom. Megpróbáltam fagylaltgéppel is elkészíteni, hát több munkát csinált, mint gondoltam (habár az is lehetséges én rontottam el valamit :)), így maradtam a számomra egyszerűbb elkészítési módnál. Az előkészületek 5-10 percet vesznek igénybe, sajnos a fagyási időt ki kell várni, de az ízélmény végül mindenért kárpótolt. :)
31381274_10209526907649710_973980020160593920_n.jpg

Tovább

Cukkinis lepény

Cukkini tócsit (mi így hívtuk) legelőször gyerekkoromban ettem. Emlékszem volt egy nyár, amikor rengeteg cukkini termett a kertben és igyekeztünk főzeléken/krémlevesen kívül mást is készíteni belőle. Egy este apukám sütött nekünk és onnantól nem volt megállás, megunhatatlan kedvencünkké vált. Most sincs ez másképp, azonban igyekeztem úgy átalakítani az eredeti receptet, hogy az beilleszthető legyen egy egészségesebb életmódba is.

32745650_10209644583431531_7956104131867836416_n_1.jpg

Tovább

Zöldséges bulgur

Egy nagyon finom, diétás köret receptet hoztam Nektek. Bár nagyon receptnek sem nevezném, ugyanis nagyon egyszerűen elkészíthető, bármilyen zöldséget felhasználhatunk hozzá, nekem ezek szoktak általában otthon lenni. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, nekem hidegen sokkal jobban ízlett. 

32644937_592218864492872_151020683739004928_n.jpg

Tovább

Házi joghurtsajt

Mostanában nagyon rákattantam a joghurtsajtokra. Egyrészt nagyon finom, másrészt könnyen beilleszthető az egészséges életmódba (korábban light sajtkrémet használtam, ma már inkább csak joghurtsajtot). Úgy gondoltam itthon is megpróbálom reprodukálni. Hétvégén a piacon vásároltunk házi tejet, ebből készítettem joghurtot, majd az elkészült joghurtot használtam fel a sajtkrémhez. Az így készített joghurtsajt nekem nagyon ízlik, krémesebb, mint a bolti és kicsit savanykásabb is, biztosan gyakran fogom készíteni. 

joghurtsajt.PNG

Tovább