Mediterrán paradicsomleves

2017. január 12. - Vrg

Rajongunk a paradicsomlevesért, viszont régen eszembe se jutott volna otthon igazi paradicsomlevest készíteni. Túl bonyolultnak és hosszadalmasnak tűnt. Természetesen a Vegital-os géppel ezt is kipróbáltam és még sokszor megfordul majd a hétköznapjainkban.

picture_20170111_173838168.jpg

Mediterrán paradicsomleves Vegital géppel

A leves 1.3 literes Jasmine géppel készült. 

  • 1 hámozott egész konzerv paradicsom (kisebb darabokra vágva)
  • 2 db érett darabokra vágott paradicsom (190 g)
  • 90 g zeller apróra vágva
  • 1 fej hagyma (60 g)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Fél AP (géphez kapott adagolópoharat használtam) rizs
  • Bazsalikom (frisset használtam, kb. 15 darab apróra vágva)
  • 4 kiskanál adalékmentes ételízesítő
  • 1 kiskanál szárított oregano
  • 1 kiskanál szárított petrezselyem
  • 1 evőkanál 1:4-hez édesítő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Só (tekerős őrlőm van, 3 tekerést tettem), bors (frissen őrölt, 3-4 tekerés) ízlés szerint
  • Víz a max. jelig

A hozzávalókat a gépbe öntöm, elindítom a krémleves programot. Utólag még borssal ízesítettük. Kockára vágott mozzarella sajttal és reszelt parmezánnal ettük.

TIPP: ezt a levest nem szűrtem át, a gép szép krémesre turmixolta a levest.

TIPP: melegen és hidegen is egyaránt finom

TIPP: a gépet főzés előtt átöblítettem ecettel (nem érződik a levesen, de a leégés elkerülésében sokat segít). Indítás előtt egy fakanál segítségével jól átkevertem a hozzávalókat.

TIPP: gép nélkül is elkészíthető a recept, ekkor a rizs elhagyható.

 A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni. 

Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)