Tokiói málna-tejeskávé csokoládéval

2017. április 04. - Vrg

Rendszeres kávéfogyasztónak nem mondanám magam, ha kávét iszok, akkor általában azt sok tejjel teszem. Nemrég vettünk különböző ízesített szemes kávékülönlegességeket, azonban a csomagoláson észrevettem, hogy nagynyomású kávéfőzőgépben nem ajánlják lefőzni, mert úgy veszíthet az aromájából, nekünk viszont csak ilyenünk van otthon. Ekkor jött az ötlet, hogy hát akkor kipróbálom a növényi tejkészítő gépembe, az ízvilág pedig teljesen lenyűgözött. Nagyon finom, intenzív ízű "tejeskávét" kaptam.

img_20170305_164243.jpg

Tokiói málna-tejeskávé csokoládéval

Az ital 1.3 literes Jasmine géppel készült. 

  • 2 AP (géphez kapott adagolópohár) héjas mandula
  • 1 AP (géphez kapott adagolópohár) kókuszreszelék
  • 1 AP (géphez kapott adagolópohár) Cafe Frei Tokiói csokoládés málna kávé
  • 1 ek olajessimo 
  • negyed tk só
  • 1.5 ek kókuszvirágcukor
  • 2 ek eritrit
  • víz a max jelig

A hozzávalókat a gépbe teszem és elindítom a száraz magtej programot. Amikor elkészült a géphez kapott szűrő segítségével átszűrőm. Majd még kétszer átszűrtem egy sűrűbb szövésű szűrőn. 

Az így kapott tejeskávén nagyon jól kivehető a málna és a csokoládé karakteres íze, érdemes kipróbálni. 

img_20170305_164615.jpg

TIPP:  bármilyen szemes kávéval elkészíthető, de mindenképp ajánlom valamilyen ízesített, jó minőségű kávé használatát.

TIPP:  Kókuszvirágcukor helyett más édesítő is használható, pl. eritrit, xilit, stevia, stb. 

TIPP: Blansírozott mandulával is elkészíthető. 

A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni. 

Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam,  ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)