Zelleres paradicsomleves

2017. május 03. - Vrg

Van már egy paradicsomleves recept a blogon (Mediterrán paradicsomleves recept itt), ebben a levesben azonban inkább a zeller íze érvényesül (szárzellert használtam), illetve nem lett olyan sűrű, inkább a hagyományos paradicsomlevesre hasonlít. Nekünk tetszett, próbáljátok ki Ti is. :)
img_20170430_165456.jpg

Zelleres paradicsomleves Vegital géppel

A leves 1.3 literes Jasmine géppel készült. 

  • 1 hámozott egész konzerv paradicsom (kisebb darabokra vágva)
  • 1.5-2 dl bio paradicsompüré
  • 120 g szárzeller (kisebb darabokra vágva)
  • 1 fej hagyma (60 g)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom (frisset használtam, kb. 10 darab apróra vágva)
  • 3 kiskanál adalékmentes ételízesítő
  • 1 kiskanál szárított petrezselyem
  • 1 evőkanál 1:4-hez édesítő
  • 1 evőkanál olívaolaj (elhagyható)
  • Só, bors ízlés szerint
  • Víz a min és max. jel közé

A hozzávalókat a gépbe öntöm, elindítom a krémleves programot. Kockára vágott mozzarella sajttal és reszelt parmezánnal ettük.

TIPP: a gépet főzés előtt átöblítettem ecettel (nem érződik a levesen, de a leégés elkerülésében sokat segít). Indítás előtt egy fakanál segítségével jól átkevertem a hozzávalókat.

TIPP: utólag is lehet édesíteni, de akár el is hagyható az édesítés.

 A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni. 

Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)