Tárkonyos csirkeragu leves

Majdnem úgy, ahogy anyukám készíti :)

2017. október 19. - Vrg

Kedvenc levesünk amit már nagyon sokszor elkészítettem. Azt szokták mondani, "ahány ház, annyi szokás", nos erre a levesre ez duplán igaz, édesanyám is máshogy készíti, az ő verziója is nagyon finom, de most mégis egy egyszerűbb, diétásabb verziót mutatok.

Elhagytam a krumplit, valamint a csipetkét is. Tejszínnél, ha van kéznél, akkor növényit használok, ha nincs akkor pedig zsírszegény tejszínt vagy tejfölt. 

img_0162.JPG

Tárkonyos csirkeragu leves

Hozzávalók (3-4 adag)

  • 300 g csirkemell
  • kb. 60 g hagyma (1 kis fej)
  • 1 kg vegyes leveszöldség (kb. 300 g sárgarépa, 250 g fehérrépa, 200 g karalábé, 250 g zeller. petrezselyem levél)
  • kb. 150 g gomba (csiperke)
  • kb. 75 g borsó (fagyasztott)
  • 1 tk tárkony + kb. fél tk mikor elkészült
  • 1 db adalékmentes leveskocka
  • 2 tk adalékmentes ételízesítő
  • fél tk őrölt babér (vagy helyette 2-3 db babérlevél)
  • fél-1 tk őrölt bors
  • 1 tk szárított petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • kb. 1,5 liter víz
  • kb. 1-1.5 dl tejszín/növényi tejszín (zab vagy rizs) esetleg tejföl
  • 1 citrom

A hagymát kevés zsiradékon megfonnyasztom, rádobom a kockára vágott húst, fehéredésig pirítom, majd hozzáadom a felkockázott zöldségeket is (kivéve a gombát és borsót), és az egészet tovább pirítom. Hozzáadom a fűszereket, a sót, borsot, a leveskockát.

Felöntöm a vízzel, megvárom míg el kezd forrni, majd kis lángon addig főzöm, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor hozzáadom a negyedelt gombát és a fagyasztott borsót. Végül tejszínnel gazdagítom a levest és megszórom még tárkonnyal. Tálalásnál frissen facsart citromlevet adhatunk a leveshez. 

img_0158.JPG

Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)