Karobos, chia magos forró csokoládé

2017. december 05. - Vrg

Folytatódik az ünnepi készülődés és most szintén egy remek ünnepi italt hoztam Nektek, ami akár ajándékba is adható. Ha nincs növényi tejkészítő géped, akkor is próbáld ki a receptet mindenképp (a bejegyzésben adok ötletet erre), hiszen a végeredmény igazán bombasztikus tud lenni :)

Karobos, chia magos forró csokoládé

Hozzávalók

  • kb. 8 dl növényi tej 
  • 3 ek karobpor (kakaóporral helyettesíthető)
  • 1 ek 1:4-hez édesítő
  • 2-3 ek chia mag
  • 80 g jó minőségű étcsokoládé
  • + cukormentes pillecukor a tálaláshoz

Elkészítés Vegital géppel

Növényi tej

  • 4 AP (géphez kapott adagoló pohár) kókuszreszelék
  • fél AP (géphez kapott adagoló pohár) mandula (héj nélkül)
  • 2-3 ek chia mag
  • 1 ek 1:4-hez édesítő
  • víz a MIN/MAX jel közé

Az alapanyagokat a gépbe teszem, majd elindítom a száraz magtej programot. Amikor elkészült magtej szűrőzsák segítségével átszűrőm . 

A gépet elöblítem, visszaöntöm a még meleg tejet a tartályba, hozzáadom az étcsokoládét, karob port és elindítom a Juice programot. Cukormentes pillecukorral tálalom. 

Elkészítés hagyományos módon

A növényi tejet felforralom, hozzáadom a chia magot, hagyom állni 5-10 percig, majd turmixolom, végül átszűröm (ízlés kérdése, kihagyható). A meleg tejhez adom a csokoládét, édesítőt és karob port szintén turmixolom. Ízlés szerint cukormentes pillecukorral tálalom. 

img_0618.JPG

HOLNAP jön az adventi nyereményjáték újabb fordulója, ismét szuper ajándékokkal, ne maradj le róla csatlakozz a FB oldalamhoz most! :)

adventi_nyeremenyjatek_4.png

A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni. 

Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam,  ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)