Pikáns garnélarák leves kókusztejjel

2018. február 19. - Vrg

Tavaly ősszel voltunk Lengyelországban, ahol kóstoltam egy hasonló ízvilágú levest (annyi különbséggel, hogy az csirkével készült). Azóta tervezem, hogy ezt majd otthon is megpróbálom reprodukálni. Nem mondom, hogy 100%-ig hasonlít az ott kóstolt verzióra, azonban hozza azokat az ízeket. :) A hideg téli napokon sokkal szívesebben eszünk leveseket. A hagyományos ízek mellett szívesen megkóstolunk új ízvilágokat is, ez a vonal különösképp a kedvencünkké vált.

Pikáns garnélarák leves kókusztejjel (3-4 adag)

  • 50 g hagyma (nagyobb kockára vágva)
  • 80 g gomba
  • 100 g sárgarépa (csíkozva)
  • 80 g fagyasztott borsó
  • 270 g garnélarák (fagyasztott, édesvizi)
  • 1 liter alaplé 
  • 50 g üvegtészta
  • 150 g kókusztej (konzerves, inkább kókuszkrémnek nevezném )
  • 1 tk darált chilipaprika (elhagyható, illetve kevesebbet is lehet bele rakni)
  • 1 ek olaj (szezám, mogyoró esetleg olíva)
  • resztelt friss gyömbér (kb. 10-15 g)
  • 10 g fokhagyma (1 nagyobb gerezd)
  • 1-2 ek szójaszósz
  • só, bors ízlés szerint (mindkettővel óvatosan)
  • negyed tk citromfű (szárított, elhagyható)
  • 1 tk curry
  • fél citrom leve
  • + póré vagy újhagyma karikákra vágva (elhagyható, nekem most nem is volt )

A wokot felmelegítjük beletesszük az olajat, valamint a gyömbért, chilit, fokhagymát. Összepirítjuk (vigyázva, hogy meg ne égjen), majd hozzáadjuk a garnélát, borsót, répát és hagymát. Hozzáadjuk szójaszószt és felöntjük az alaplével, felforraljuk.

Ezalatt elkészítjük az üvegtésztát (hőálló tálba tesszük, vizet forralunk, leöntjük a tésztát vele, majd állni hagyjuk 7-10 percig). Ha felforrt a leves hozzáadjuk a kókusztejszínt, a curryt és a citromfüvet, az elkészült tésztát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk (ha szükséges). Lezárjuk, majd belefacsarunk egy fél citrom levét is. Tálaláskor megszórjuk a karikára vágott póréhagymával. 

Tápanyag:

(1 adag leves)

kb. 215 kcal, 11 g zsír, 19 g szénhidrát, 10 g fehérje.

Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam,  ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)