Müzliszelet

2018. március 08. - Vrg

Hívhatnám zabszeletnek is, ugyanis nem az a ropogós müzliszelet, amit meg tudsz venni a boltban. Ezzel szemben ebben a szeletben nincs hozzáadott cukor, glükózszirup, színezék, tartósítószer, pálmazsír, stb.. A végeredmény pedig annak ellenére, hogy nem egy ropogós müzliszelet, nagyon finom és laktató. Az eredeti receptet Nők Lapja Konyha (2016/09) újságban találtam, ezt alakítottam át a saját verziómra.  

img_1362.JPG

​Müzliszelet

  • 230 g banán (héj nélkül)
  • 40 g aszalt áfonya (hozzáadott cukor nélkül)
  • 10 g chia mag (Szafi)
  • 20 g tökmag
  • 40 g darált dió
  • 100 g zabpehely (nagyszemű)
  • 30 g puffasztott köles
  • 40 g hozzáadott cukortól mentes csokoládé (vagy helyette étcsokoládé)
  • 0.5 ek 1:4-hez édesítő
  • 0.5-1 tk fahéj

A banánt egy villával összenyomkodjuk.  A magvakat, aszalványokat és a durvára vágott csokoládét, a zabpehellyel, puffasztott kölessel és a szétnyomkodott banánnal összedolgozzuk. Fahéjjal és édesítővel ízesítjük.

28927722_10209226444618322_1594048652_o.jpg

Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen belenyomkodjuk a masszát. 180 °C-os sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük. Hagyjuk kihűlni, felszeleteljük. Fémdobozban tárolva 4-5 napig eláll. 

img_1363.JPG

Tápanyag:

(Az egész adag 10 szelet, ebből 1 szelet tartalmaz)

kb. 139 kcal, 6 g zsír, 18 g szénhidrát, 4 g fehérje

img_1361.JPG

Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam,  ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)