Medvehagyma krémleves

2018. április 23. - Vrg

Hétvégi, gyors ebédötletként készült nálunk ez a krémleves. A zöldségesnél akkora hatalmas medvehagyma csokor volt, hogy nem tudtam ellenállni neki. A leves nagyon hamar elfogyott, aki szereti a medvehagymát mindenféleképpen próbálja ki.

img_1826.JPG

 Medvehagyma krémleves

  • 2 db közepes burgonya vagy 1 db nagyobb
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 ek olívaolaj/vaj
  • 1 nagy csokor medvehagyma 
  • 1,2 liter alaplé
  • só, bors 
  • ízlés szerint tejszín/rizs főzőkrém/light sajtkrém

A hagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felöntjük az alaplével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Miután a krumpli megpuhult, hozzáadjuk az aprított medvehagymát. Végül az egészet egy botmixer segítségével összeturmixoljuk. Adhatunk hozzá 1-2 dl tejszínt/rizs főzőkrémet, esetleg 50-100 g light sajtkrémet. 

Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam,  ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)