Szénhidrát csökkentett, köles kifli

2018. május 03. - Vrg

Legtöbbször kenyeret sütök (az egyszerűsége miatt), de ha időm engedi, akkor szívesen készítek kifliket/zsemléket is. Az örök kedvenc még mindig a lenmaglisztes kifli (recept itt), de ezek a kiflik is hamar elfogytak. Szendvicsnek vagy egy pohár kefir mellé tökéletes kísérő lehet.

31880847_10209564572751314_8522084438119546880_n.jpg

Szénhidrát csökkentett, köles kifli
  • 2,2 dl tej/növényi tej
  • 100 g natúr joghurt
  • 1 tojás
  • 1 tk só
  • 1 tk méz
  • 250 g szénhidrát csökkentett liszt (Dia-Wellness)
  • 60 g kölesliszt
  • 40 g bambuszrost liszt
  •  1 zacskó porélesztő 
  • +20 g vaj a kenéshez

Dagasztáshoz, illetve a kelesztéshez most is a kenyérsütő gépet használtam. A fent megadott sorrendben beletesszük az alapanyagokat a gépbe és elindítjuk a dagasztó programot. 

img_1848.PNG

A program lejárta után a tésztát kinyújtjuk és megkenjük a vajjal, majd összehajtogatjuk és 20 percig pihenni hagyjuk. A pihentetett tésztát 5 részre osztjuk, majd kiflit formázunk belőle. Mindegyik kiflinek a tetejét megkenjük vízzel, majd ízlés szerint megszórjuk magokkal. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni 20-30 percig.

Végül előmelegített sütőben, kb. 180 °-on sütjük 25-30 percig. 

31773210_10209564574391355_7827523453954555904_n.jpg

Tápanyag:

(1 db kifliben)

kb. 294 kcal. 9 g zsír, 27 g szénhidrát, 18 g fehérje

Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam,  ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)