Cukkinis lepény

2018. május 18. - Vrg

Cukkini tócsit (mi így hívtuk) legelőször gyerekkoromban ettem. Emlékszem volt egy nyár, amikor rengeteg cukkini termett a kertben és igyekeztünk főzeléken/krémlevesen kívül mást is készíteni belőle. Egy este apukám sütött nekünk és onnantól nem volt megállás, megunhatatlan kedvencünkké vált. Most sincs ez másképp, azonban igyekeztem úgy átalakítani az eredeti receptet, hogy az beilleszthető legyen egy egészségesebb életmódba is.

32745650_10209644583431531_7956104131867836416_n_1.jpg

Cukkini lepény

  • 750 g cukkini
  • 2 tojás (M)
  • 60 g natúr joghurt
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 25 g bambuszrost liszt (elhagyható)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint

A cukkinit lereszeltem, besóztam, állni hagytam, majd jól kinyomkodtam a levét (ehhez magtejszűrő zsákot használtam, beletettem a cukkinit, majd alaposan kifacsartam a levét). Hozzáadtam a többi hozzávalót, jólösszekevertem (egy viszonylag sűrű masszát kaptam végeredményül).

Egy tapadásmentes serpenyőt vékonyan kifújtam olívaolaj sprével, majd kanállal kis halmokat tettem a serpenyőbe (mindegyiket jól ellapogattam), végül oldalanként 2-3 percig sütöttem.

Végül joghurtsajttal és zsírszegény reszelt sajttal tálaltam. 

32696681_10209644583071522_4779759118195884032_n.jpg

 

Tápanyag

(teljes adagban, csak a cukkinis lepény, sütéshez használt olaj nélkül)

kb. 707 kcal, 18 g zsír, 98 g szénhidrát, 39 g fehérje

(ebből egy adag cukkinis lepény, sütéshez használt olaj nélkül) 

kb. 236 kcal, 6 g zsír, 33 g szénhidrát, 13 g fehérje

Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam,  ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)