Fűszeres, sült csicseriborsó

2018. május 29. - Vrg

Annyit láttam és annyit olvastam erről a sós ropogtatni valóról, nem is értem mégis miért vártam eddig a kipróbálással? A sült csicseriborsó az egyik legjobb választás, ha valami sós nassolásra vágyunk. A csicseriborsó magas pektintartalma csökkenti a vércukorszint ingadozását, emellett magas fehérje- és rosttartalma is kifejezetten vonzó lehet számunkra. 

33814913_10209701024842531_5690662518502981632_n.jpg

Fűszeres, sült csicseriborsó

  • 250 g lecsepegtetett, főtt csicseriborsó (konzerves, használhatunk száraz csicseriborsót, de azt minimum egy éjszakára mindenféleképpen áztassuk be)
  • olívaolaj spray vagy 1 ek olívaolaj
  • 1 ek. fűszer vegyesen (só, füstölt pirospaprika, chilipor)
  • 2 ek sörélesztőpehely (elhagyható)

A sütőt előmelegítjük 220 °-ra. A csicseriborsót elkeverem a fűszerekkel, rászórom a sörélesztőpelyhet, befújom az olajjal és az egészet átforgatom. Egyenletesen elterítem a tepsin (fontos, hogy a szemek ne fedjék egymást). Végül 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük (Először 10 percig sütöttem légkeverésen, majd 5 percenként megkevertem és átforgattam)

33768750_10209701024682527_2643492498843893760_n_1.jpg

Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam,  ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)