Hamis, diétás tiramisu

2018. június 21. - Vrg

Nagyon szeretem a tiramisut, de valljuk be nem a legdiétásabb édesség. Ettől függetlenül szoktunk csinálni (hagyományos verziót, de cukormentesen), azonban szerettem volna egy olyan verziót is készíteni, amit könnyedén be lehet illeszteni egy egészséges, diétás étrendbe is. Az Aldiban gyakran veszek zsírszegény krémtúrót, ennek az állaga tényleg nagyon krémes, ebből gondoltam elkészíteni a krémalapot. Háromszor készítettem el a receptet, mindig finomítottam rajta, de ez az utolsó verzió számunkra 100%-ban helyettesíti az eredeti verziót. 

35888633_10209825747920530_276602714270466048_n.jpg

Hamis, diétás tiramisu

Krém:

  • 500 g túró (Aldi, 2 doboz zsírszegény krémtúró)
  • 1 dl kókusztej 
  • 25 g tiramisus fehérjepor (helyettesíthető más ízűvel is)
  • 3 tk 1:4-hez édesítő 
  • rumaroma ízlés szerint (nagyon kis mennyiséget tettem a krémbe, mert a kávéhoz is raktam)

Kekszes réteg:

  • 100 g Gullon Fibra cukormentes keksz
  • 1 adag erős kávé 
  • 0,5 dl kókusztej
  • fél tk 1:4-hez édesítő
  • rumaroma ízlés szerint

+ zsírszegény holland kakaó a tetejére (kb. 5-10 g)

Első lépésként elkészítjük a krémet. Fontos, hogy krémes állagú túrót használjunk, én az Aldiba szoktam venni ezt a zsírszegény verziót:

35864597_10209825747360516_1132579736334106624_n.jpg

A túróhoz adjuk a többi hozzávalót és elkeverjük (villát használtam, de lehet habverő vagy kézimixer is). Egy tálba (amiben majd elférnek a kekszek) tesszük a lefőzött kávét, hozzáadjuk a kókusztejet édesítőt és rumaromát. A kávés keverékbe mártjuk a kekszeket (csak belemártjuk, hogy nehogy szétázzon), majd egy pohárba/edénybe rétegezzük a krémmel. Végül megszórjuk a tetejét zsírszegény, holland kakaóporral. Érdemes állni hagyni hűtőben 1-2 órát, de akár egy egész éjszakát is.

35829459_10209825747800527_6222633164876021760_n.jpg

Tápanyag

(teljes adagban)

kb. 919 kcal, 20 g zsír, 90 g szénhidrát, 90 g fehérje

(1 adagban)

kb. 230 kcal, 5 g zsír,  23 g szénhidrát, 22 g fehérje

Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam,  ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)