Nektarinos pite

2018. július 18. - Vrg

Vasárnap délután valami nagyon gyors édességet szerettem volna készíteni. Minimális munkával sikerült ezt a pitét összeütni, az elkészítési idő tényleg csak 10 perc (sütés nélkül persze) és a legtöbb időt a gyümölcsök tökéletes felhelyezése vitte el. Legközelebb meggyes verzióban is kipróbálom. Finom, könnyű sütemény, tele minden jóval, minimális idő alatt. 

37267253_637150003333091_9180988887260987392_n.jpg 

Nektarinos pite

  • 3 db tojás (M méret)
  • 250 g zsírszegény krémtúró (Aldi 0,2%)
  • 50 g vaníliás fehérjepor
  • 150 g zabpehelyliszt
  • 100 g kókusztej/tej
  • 1 banán (kb. 80 g)
  • fél csomag sütőpor
  • édesítő ízlés szerint (nekem most nagyon érett banánom volt és a fehérjepor is édes így 1 tk 1:4-hez édesítőt használtam)
  • 250 g nektarin (3-4 szem) szeletelve, a tetejére
  • szeletelt mandula, fahéjas eritrit a tetejére 

Minden hozzávalót (a nektarin, fahéjas eritrit és a mandula kivételével) egy késes aprítóba teszünk és összekeverjük. A piteformát vékonyan kikenjük kókuszzsírral, majd beleöntjük a tésztát. A tetejére helyezzük a tetszőlegesen felvágott barackokat., rászórjuk  a szeletelt mandulát. Előmelegített sütőben 160-180 °-on,  30 percig sütjük

Sütés után hagyjuk kihűlni, a tészta a túró miatt lágyabb mint egy hagyományos sütemény, másnapra is puha marad.

Bármilyen más gyümölccsel elkészíthető, nálunk legközelebb meggyes vagy ribizlis változat lesz. Tetejét fahéjas eritrittel szórtam meg. 

37278955_638134576567967_2560284405201371136_n.jpg

Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam,  ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)