Lenmaglisztes kifli

2018. február 28. - Vrg

Folyamatosan tájékozódom a különböző lisztekről, maglisztekről. Már több hajdina liszttel készült receptet is kipróbáltam, használtam tökmag és szezámlisztet is, illetve már próbálkoztam a lenmagliszt felhasználásával is. Teljesen önmagában még nem próbáltam (eddig), azonban már régen sütöttem…

Tovább

Diétás madártej

Cukor, liszt, hagyományos pudingpor nélkül

Nagy szeretem a madártejet. Valamelyik nap megmaradt pár tojásfehérjém, így nem volt kérdés, hogy mi készül belőle. Ha magitallal készítjük, akkor a kalória értéket tovább tudjuk csökkenteni. Hidegen, melegen egyaránt finom. Mi most a hidegre való tekintettel melegen fogyasztottuk. 

Tovább

Jó tanácsok a diétád sikerességéhez

Hamarosan itt a tavasz, ismét nagyon sokan kezdenek majd diétázni, hogy nyárra csúcsformába kerüljenek. Azonban a kezdeti lelkesedés hamar alábbhagy, aminek egyik oka a sikertelenség, az irreális célok kitűzése. Az alábbi írásban szeretnék Nektek pár jó tanácsot adni annak érdekében, hogy minél…

Tovább

Pikáns garnélarák leves kókusztejjel

Tavaly ősszel voltunk Lengyelországban, ahol kóstoltam egy hasonló ízvilágú levest (annyi különbséggel, hogy az csirkével készült). Azóta tervezem, hogy ezt majd otthon is megpróbálom reprodukálni. Nem mondom, hogy 100%-ig hasonlít az ott kóstolt verzióra, azonban hozza azokat az ízeket. :) A hideg…

Tovább

Gombás, paradicsomos pulykamell mozzarellával

A világ legegyszerűbb és leggyorsabb diétás étele, Elkészíthetjük csak paradicsommal és csak gombával is, nekem most mindkettő volt itthon. A joghurtsajtot és a parmezánt el is hagyhatjuk, úgyis finom (és kicsit csökken a kalória is), de így igazán krémes és különleges. 

Tovább

Diétás köretek

Alacsony glikémiás indexszel rendelkező köretek

Már jó ideje igyekszem alacsony glikémiás indexszel rendelkező köreteket fogyasztani, most egy rövid összefoglalót szeretnék írni Nektek a tapasztalataimról. Fotó: www.huffingtonpost.com

Tovább

Teljes kiőrlésű, hajdinás hamburger zsemle

Újabb hamburger buci receptet hoztam Nektek, ezúttal egy kis hajdinaliszttel és bambuszrost liszttel turbóztam a bucikat. A bambuszrost liszt amellett, hogy növeli a kész pékárú rosttartalmát nagyon jó állagot is ad, kívül ropogós, belül pedig igazán puha, foszlós a végeredmény, még másnap is. 

Tovább

Januári kedvencek

Olyan gyorsan eltelt az első hónap, szinte észre se vettük. Mostantól minden hónapban megmutatom melyik receptek voltak a kedvenceitek az elmúlt hónapban. A januári kedvencek között sós és édes receptek egyaránt megtalálhatóak, aminek személy szerint én nagyon örülök, hiszen ezek szerint mindkét…

Tovább

Hajdinás tönköly kenyér

Ezt a kenyeret egy véletlennek köszönhetem. Történt ugyanis, hogy kenyeret szerettem volna sütni a kedvenc receptünk alapján (ezt), de sajnos nem volt hozzá minden alapanyagom. Így rögtönöznöm kellett és olyannyira jól sikerült, hogy azóta már legalább négyszer újrasütöttem. :)

Tovább