Pár hónapja vásároltam egy növényiital készitőt, Minden várakozásomat felülmúlta. Nemcsak italokat,növényi tejeket lehet vele készíteni, hanem kásákat, krémeket, krémleveseket is. A gépbe a hozzávalókat kell csak belepakolni és fél óra múlva fogyaszthatjuk is az elkészült finomságot. Most egy nagyon finom kukorica krémlevest készítettem. Olyannyira jól sikerült, hogy kiérdemelte, hogy ez a recept legyen az első bejegyzés a blogon amit megosztok veletek.
Pikáns kukorica krémleves
- 450 g kukorica (nekem konzerves volt, hozzáadott cukortól mentes)
- 1,5 AP (géphez kapott adagolópohár) kókuszreszelék
- 0,5 AP (kb. 3 ek vagy helyette 1 közepes krumpli apróra vágva)
- 1 közepes hagyma (kb. 60 g)
- Két gerezd fokhagyma
- 1 fél citrom leve
- 1 ek olivaolaj (vagy kókuszolaj)
- 2 tk kurkuma
- Fél tk cayenne bors
- Só, bors ízlés szerint
- kb. 1 liter víz
- ízlés szerint kókusztej, tejszín (1-1 dl)
Elkészítés Vegital géppel:
A leves 1.3 literes Jasmine géppel készült.
A hozzávalókat a gépbe öntöm, elindítom a krémleves programot. A program végeztével, a kész levest átszűröm egy szűrő segítségével (géphez kapott szűrőt használtam).
Elkészítés hagyományos módon:
A hagymát a zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, végül fűszereket. Az egészet összepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst/krumplit, kukoricát és felöntjük a vízzel. Az egészet összeforraljuk (ezalatt a rizs/krumpli biztosan megpuhul) végül botmixerrel pürésítjük, egy szűrőn átszűrjük.
Végül hozzáadjuk a fél citrom levét, a kókusztejet és tejszínt. Pattogatott kukoricával kínáljuk.
TIPP: mi pattogatott kukoricával ettük, ezt tálaláskor tegyétek a levesbe, mert gyorsan beszívja a nedvességet
TIPP: sajttal megszórva is finom
TIPP: ecettel főzés előtt átöblítettem a gépet (ez feloldja az esetleges lerakodásokat a gépben, illetve segít a leégés megelőzésében), és fel is kevertem az alapanyagokat egy fakanál segítségével az indítás előtt.
TIPP: gép nélkül is elkészíthető a recept, ekkor a kókusz helyett kókusztejet/tejszínt javaslok.
A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni.
Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)