Annyit láttam és annyit olvastam erről a sós ropogtatni valóról, nem is értem mégis miért vártam eddig a kipróbálással? A sült csicseriborsó az egyik legjobb választás, ha valami sós nassolásra vágyunk. A csicseriborsó magas pektintartalma csökkenti a vércukorszint ingadozását, emellett magas fehérje- és rosttartalma is kifejezetten vonzó lehet számunkra.
Fűszeres, sült csicseriborsó
- 250 g lecsepegtetett, főtt csicseriborsó (konzerves, használhatunk száraz csicseriborsót, de azt minimum egy éjszakára mindenféleképpen áztassuk be)
- olívaolaj spray vagy 1 ek olívaolaj
- 1 ek. fűszer vegyesen (só, füstölt pirospaprika, chilipor)
- 2 ek sörélesztőpehely (elhagyható)
A sütőt előmelegítjük 220 °-ra. A csicseriborsót elkeverem a fűszerekkel, rászórom a sörélesztőpelyhet, befújom az olajjal és az egészet átforgatom. Egyenletesen elterítem a tepsin (fontos, hogy a szemek ne fedjék egymást). Végül 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük (Először 10 percig sütöttem légkeverésen, majd 5 percenként megkevertem és átforgattam)
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)