Vasárnap délután valami nagyon gyors édességet szerettem volna készíteni. Minimális munkával sikerült ezt a pitét összeütni, az elkészítési idő tényleg csak 10 perc (sütés nélkül persze) és a legtöbb időt a gyümölcsök tökéletes felhelyezése vitte el. Legközelebb meggyes verzióban is kipróbálom. Finom, könnyű sütemény, tele minden jóval, minimális idő alatt.
Nektarinos pite
- 3 db tojás (M méret)
- 250 g zsírszegény krémtúró (Aldi 0,2%)
- 50 g vaníliás fehérjepor
- 150 g zabpehelyliszt
- 100 g kókusztej/tej
- 1 banán (kb. 80 g)
- fél csomag sütőpor
- édesítő ízlés szerint (nekem most nagyon érett banánom volt és a fehérjepor is édes így 1 tk 1:4-hez édesítőt használtam)
- 250 g nektarin (3-4 szem) szeletelve, a tetejére
- szeletelt mandula, fahéjas eritrit a tetejére
Minden hozzávalót (a nektarin, fahéjas eritrit és a mandula kivételével) egy késes aprítóba teszünk és összekeverjük. A piteformát vékonyan kikenjük kókuszzsírral, majd beleöntjük a tésztát. A tetejére helyezzük a tetszőlegesen felvágott barackokat., rászórjuk a szeletelt mandulát. Előmelegített sütőben 160-180 °-on, 30 percig sütjük
Sütés után hagyjuk kihűlni, a tészta a túró miatt lágyabb mint egy hagyományos sütemény, másnapra is puha marad.
Bármilyen más gyümölccsel elkészíthető, nálunk legközelebb meggyes vagy ribizlis változat lesz. Tetejét fahéjas eritrittel szórtam meg.
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)