Végre sikerült beszereznem új sütipecséteket (a régiek sajnos a költözés során elvesztek), így mindenféleképpen szerettem volna kipróbálni az új szerzeményeimet (PEPCO-ban egész jó áron találtam ezeket a sütipecséteket, érdemes lecsapni rá). Egy korábbi kekszreceptemet alakítottam át teljes kiőrlésű verzióra. Nagyon jó állagú kekszeket sikerült sütni, kívül ropogós de belül mégis puha, még napok után is.
Teljes kiőrlésű karácsonyi keksz
- 300 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 60 g édesítő (1:4-hez édesítőt használtam, xilitből, eritritből biztosan több kell (kb. 200-240 g cukornak megfelelő mennyiség))
- 120 g kókuszzsír
- 2 db tojás (L)
- Fűszerezés: citromhéj, fahéj, mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint változtatható).
A hozzávalókat egy tálba tettem, és pár perc alatt összegyúrtam (a kókuszzsírt nem olvasztottam meg, de puha volt). A tésztát becsomagoltam, majd hűtőbe tettem kb. 1 órára. Kettő részre osztottam, kinyújtottam, majd a kiszúrók segítségével mintáztam (az első körben vékonyra nyújtottam, de sütéskor ez kicsit odaégett, így a következő körökben már vastagabbra hagytam a tésztát).
Kb. 160 °-os légkeveréses sütőben sütöttem 15-17 percig.
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)