Egy nagyon finom, diétás köret receptet hoztam Nektek. Bár nagyon receptnek sem nevezném, ugyanis nagyon egyszerűen elkészíthető, bármilyen zöldséget felhasználhatunk hozzá, nekem ezek szoktak általában otthon lenni. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, nekem hidegen sokkal jobban ízlett.
Zöldséges bulgur
- 90 g bulgur
- 80 g csicseriborsó (Bonduelle, Inspirációk)
- 85 g kukorica (Bonduelle, Inspirációk)
- fél piros kaliforniai paprika
- fél kígyóuborka
- 1 kisebb lila hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek rizsecet (elhagyható, vagy helyettesíthető pl. citrommal, almaecettel)
- 1 tk saláta fűszerkeverék (Szafi)
- só, bors, chili ízlés szerint
A bulgurt sós vízben puhára főzzük (kb. 10-12 perc alatt), hagyjuk kihűlni. A hagymát apróra vágjuk, meglocsoljuk a rizsecettel, majd hozzáadjuk a felaprított többi zöldséget, illetve a lecsöpögtetett konzerveket is. Fűszerezzük, majd hozzákeverjük a bulgurt és az olíva olajat is. Érdemes pár órát állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek. Fogyasztható önmagában, de köretként is kiváló.
Legutóbb paradicsomos mozzarellás csirkével ettük (recept itt , most csirkével készült, gomba és sajt nélkül).
Tápanyag
(teljes adagban, csak a zöldséges bulgur)
kb. 644 kcal, 18 g zsír, 101 g szénhidrát, 21 g fehérje
(ebből egy adag:)
kb. 322 kcal, 9 g zsír, 50 g szénhidrát, 10 g fehérje
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)