Legtöbbször kenyeret sütök (az egyszerűsége miatt), de ha időm engedi, akkor szívesen készítek kifliket/zsemléket is. Az örök kedvenc még mindig a lenmaglisztes kifli (recept itt), de ezek a kiflik is hamar elfogytak. Szendvicsnek vagy egy pohár kefir mellé tökéletes kísérő lehet.
- 2,2 dl tej/növényi tej
- 100 g natúr joghurt
- 1 tojás
- 1 tk só
- 1 tk méz
- 250 g szénhidrát csökkentett liszt (Dia-Wellness)
- 60 g kölesliszt
- 40 g bambuszrost liszt
- 1 zacskó porélesztő
- +20 g vaj a kenéshez
Dagasztáshoz, illetve a kelesztéshez most is a kenyérsütő gépet használtam. A fent megadott sorrendben beletesszük az alapanyagokat a gépbe és elindítjuk a dagasztó programot.
A program lejárta után a tésztát kinyújtjuk és megkenjük a vajjal, majd összehajtogatjuk és 20 percig pihenni hagyjuk. A pihentetett tésztát 5 részre osztjuk, majd kiflit formázunk belőle. Mindegyik kiflinek a tetejét megkenjük vízzel, majd ízlés szerint megszórjuk magokkal. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni 20-30 percig.
Végül előmelegített sütőben, kb. 180 °-on sütjük 25-30 percig.
Tápanyag:
(1 db kifliben)
kb. 294 kcal. 9 g zsír, 27 g szénhidrát, 18 g fehérje
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)