Nagyon egyszerű, ízletes leves, mely tökéletes egy gyors ebédre vagy vacsorára. Főleg ilyen hideg, esős napokon. Már régóta terveztem erdei gombakrémleves készíteni, örülök, hogy rátaláltam erre a fagyasztott gombakeverékre, minősége és íze is kiváló. Hagyományos gombakrémleves receptet itt találhattok a blogon.
Erdei gombakrémleves
- 100g hagyma (1 közepes fej)
- 600 g erdei gombakeverék (fagyasztott, összetevők: vargánya, csiperke ,laskagomba, nameko , shiitake )
- kb. 8 dl víz
- 3 tk adalékmentes ételítesítő
- 1 ek olívaolaj
- 2 ág rozmaring (vagy helyette szárított rozmaring)
- só, bors ízlés szerint
- tejszín/növényi tejszín/tejföl ízlés szerint
Elkészítés Vegital géppel:
A leves 1.3 literes Jasmine géppel készült.
Ha sűrűbb levest szeretnénk akkor fél AP (géphez kapott adagoló pohár) basmati rizst is tehetünk a gépbe.
A felaprított hagymát, gombákat a gépbe tettem, fűszereztem, majd felöntöttem vízzel (MAX és MIN jel között). Elindítottam a krémleves programot. Miután lefutott a program, hozzáadtam 2 ek tejfölt (tejszínnel is helyettesíthető kb. 1 dl) és lefuttattam a Juice funkciót.
Elkészítés hagyományos módon:
A hagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a gombákat. Az egészet összeforgatjuk, felengedjük kb. 8 dl vízzel, fűszerezzük, összeforraljuk. Végül az egészet botmixerrel/turmixgéppel krémesítjük, ízlés szerint tejföllel/tejszínnel gazdagítjuk.
A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni.
Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)