Leves és sós sütemények után ideje volt főételbe is kipróbálni a medvehagymát. Annyira szeretem az ízét, picit fokhagymás, de nem tolakodó, friss és üde. Tényleg egy harapás tavasz. Szerintem bármilyen zöldséggel jól párosítható, de én most egy kevés brokkolit és gombát választottam mellé.
Medvehagymás, zöldséges csirkemell
- 250 g csirkemell (kockára vágva)
- 200 g brokkoli (kisebb rózsákra szedve, esetleg felezve, hogy könnyebben megpuhuljon)
- 150 g csiperke gomba (szeletelve)
- 100 g light sajtkrém
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- só, bors, chili ízlés szerint
- fél csokor medvehagyma
A kockára vágott csirkemellet az olajon megpirítom, hozzáadom az áttört fokhagymát, fűszerezem. Beleteszem a zöldségeket, átpirítom és lefedve párolom (csak addig, míg a brokkoli épphogy megpuhul). Végül hozzákeverem a sajtkrémet, majd az egészet összeforralom és belekeverem az apróra vágott medvehagymát.
Újhagymás, kukoricás rizzsel fogyasztottuk, tálaláskor a tetejét is bátran megszórhatjuk felaprított medvehagymával.
Tápanyag
(a teljes mennyiség 2 adagnak felel meg, ebből 1 adag, köret nélkül)
kb. 311 kcal, 12 g zsír, 12 g szénhidrát, 41 g fehérje
(a teljes mennyiség 2 adagnak felel meg, ebből 1 adag, körettel (40 g basmati rizs + 20 g hozzáadott cukortól mentes kukorica))
kb. 459 kcal, 12 g zsír, 44 g szénhidrát, 45 g fehérje
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)