Úgy döntöttem, folytatom az itthoni fagylalt készítést, most egy túró alapú fagylaltra esett a választásom. Megpróbáltam fagylaltgéppel is elkészíteni, hát több munkát csinált, mint gondoltam (habár az is lehetséges én rontottam el valamit :)), így maradtam a számomra egyszerűbb elkészítési módnál. Az előkészületek 5-10 percet vesznek igénybe, sajnos a fagyási időt ki kell várni, de az ízélmény végül mindenért kárpótolt. :)
Diétás Túró Rudi fagylalt
- 250 g zsírszegény túró
- 150 g görög joghurt
- 1 kisebb citrom leve (ha nagy a citrom elég a fele is)
- 1,5 ek 1:4-hez édeítő
- ízlés szerint vanília, vagy vaníliás eritrit
- kb. 40 g hozzáadott cukortól mentes étcsokoládé (apróra vágva)
A csoki kivételével hozzávalókat egy tálba alaposan elkeverjük (ha krémesebb állagot szeretnénk használhatunk botmixert is), végül hozzáadjuk a felvágott csokoládét is. Az alapot egy tetszőleges formába/jól záródó edénybe öntjük és a fagyasztóba tesszük (én most formákat használtam, ha nagyobb edénybe öntjük, akkor érdemes átkeverni időnként). Fogyasztás előtt fél-egy órával érdemes kivenni a mélyhűtőből. Tálaláskor meglocsolhatjuk olvasztott csokoládéval, adhatunk mellé friss gyümölcsöt, esetleg tejszínhabot is.
Tápanyag
(az egész adag, csak a fagylalt)
kb. 531 kcal, 28 g zsír, 34 g szénhidrát, 51 g fehérje
(ebből 1 adag, csak a fagylalt)
kb. 266 kcal, 14 g zsír, 17 g szénhidrát, 25 g fehérje
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)