Ez egy igazi ünnepre hangolódós növényi ital recept, amit bátran ajánlok kipróbálásra bárkinek (olyannál is sikert arathat aki egyébként nem szereti a növényi italokat). Hozzáadott cukortól mentes fehér csokoládéval készítettem, akinél a cukormentesség nem fontos, az nyugodtan használjon jó minőségű cukros verziót. :)
Fehér csokoládés pisztácia tej (hozzáadott cukor nélkül)
Az ital 1.3 literes Jasmine géppel készült.
- 2,5 AP (géphez kapott adagoló pohár) natúr pisztácia
- 2 AP (géphez kapott adagoló pohár) kókuszreszelék,
- 70 g fehércsokoládé (cukormentes, Torres márka)
- édesitő ( fél ek 1:4-hez édesítőt használtam)
- pici só (ha sózott pisztáciát használunk elhagyhatjuk)
- víz a max jelig
A pisztáciát megpucolom, ehhez a mennyiséghez kb. 20-25 dkg héjas pisztáciát használtam. Az alapanyagokat a gépbe teszem, majd elindítom a száraz magtej programot. Amikor elkészült magtej szűrőzsák segítségével átszűrőm .
A gépet elöblítem, visszaöntöm a még meleg tejet a tartályba, hozzáadom a fehércsokoládét és elindítom a Juice programot.
TIPP: a szűrőzsákkal nagyon selymes állagot lehet elérni, maximálisan átszűrt a végeredmény.
TIPP: édesítésre lehet használni eritritet, xlititet, de beáztatott 3-4 szem datolya , vagy egy marék mazsola is megfelel.
TIPP: ha még sűrűbb végeredményt szeretnék elérni akkor a kész tejhez adhatunk konjac lisztet (fél-1 tk elegendő).
TIPP: szűrleményt érdemes eltenni és később felhasználni, 5-6 napig hűtőben eláll.
A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni.
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)