Ízmorzsák - finomat gyorsan, könnyedén

Fehér csokoládés pisztácia tej

2017. december 01. - Vrg

Ez egy igazi ünnepre hangolódós növényi ital recept, amit bátran ajánlok kipróbálásra bárkinek (olyannál is sikert arathat aki egyébként nem szereti a növényi italokat). Hozzáadott cukortól mentes fehér csokoládéval készítettem, akinél a cukormentesség nem fontos, az nyugodtan használjon jó minőségű cukros verziót. :)

img_0585.JPG

Fehér csokoládés pisztácia tej (hozzáadott cukor nélkül)

Az ital 1.3 literes Jasmine géppel készült. 

  • 2,5 AP (géphez kapott adagoló pohár) natúr pisztácia
  • 2 AP (géphez kapott adagoló pohár) kókuszreszelék,
  • 70 g fehércsokoládé (cukormentes, Torres márka)
  • édesitő ( fél ek 1:4-hez édesítőt használtam)
  • pici só (ha sózott pisztáciát használunk elhagyhatjuk)
  • víz a max jelig

A pisztáciát megpucolom, ehhez a mennyiséghez kb. 20-25 dkg héjas pisztáciát használtam. Az alapanyagokat a gépbe teszem, majd elindítom a száraz magtej programot. Amikor elkészült magtej szűrőzsák segítségével átszűrőm . 

A gépet elöblítem, visszaöntöm a még meleg tejet a tartályba, hozzáadom a fehércsokoládét és elindítom a Juice programot. 

img_0583.JPG

TIPP: a szűrőzsákkal nagyon selymes állagot lehet elérni, maximálisan átszűrt a végeredmény. 

TIPP: édesítésre lehet használni eritritet, xlititet, de beáztatott 3-4 szem datolya , vagy egy marék mazsola is megfelel. 

TIPP: ha még sűrűbb végeredményt szeretnék elérni akkor a kész tejhez adhatunk konjac lisztet (fél-1 tk elegendő).

TIPP: szűrleményt érdemes eltenni és később felhasználni, 5-6 napig hűtőben eláll.  

A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni. 

Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam,  ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)

süti beállítások módosítása