Mandulatej szűrleményének felhasználásával készültek ezek a csodás gofrik, amit gofrisütő hiányában akár palacsintaként is el lehet készíteni.
Gofri
- 100 g szűrlemény,
- 100 g zabpehely liszt,
- 110 g banán (hámozott),
- 2 teáskanál sütőpor,
- 2 teáskanál 1:4-hez édesítő,
- 2 egész tojás,
- kb. 1,5 dl mandula tej (ez nagyon változó, lehet több kell, attól is függ ki mennyire nyomkodja ki a szűrleményt, milyen zablisztet használ stb.)
A szűrleményt, zabpehely lisztet, sütőport, villával összetört banánt, tojást és az édesítőt összekeverem, és annyi tejjel hígítom, hogy egy sűrűbb palacsintatészta állagú masszát kapjak.
A gofrisütőt olajspray-vel kifújom ( és minden sütés előtt újrafújtam), majd beleteszem a masszát, 3-4 percig sütöm. Kb. 8-9 db jön ki ebből a mennyiségből.
A recept alapján palacsinta is készülhet, ekkor a felforrósított serpenyőbe 1-2 evőkanál masszát rakok (kisebb köröket formázok), majd kisütöm. Mandulatejjel hígított mogyoróvajjal, cukormentes csokisziruppal, banánnal és kókuszchips-szel megszórva ettük.
Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)