Ízmorzsák - finomat gyorsan, könnyedén

Gofri/palacsinta recept

Hogyan hasznosítsuk a növényi ital szűrleményét?

2017. január 12. - Vrg

Mandulatej szűrleményének felhasználásával készültek ezek a csodás gofrik, amit gofrisütő hiányában akár palacsintaként is el lehet készíteni. 

picture_20170111_174128902.jpg

Gofri 

    • 100 g szűrlemény,
    • 100 g zabpehely liszt,
    • 110 g banán (hámozott),
    • 2 teáskanál sütőpor,
    • 2 teáskanál 1:4-hez édesítő,
    • 2 egész tojás,
    • kb. 1,5 dl mandula tej (ez nagyon változó, lehet több kell, attól is függ ki mennyire nyomkodja ki a szűrleményt, milyen zablisztet használ stb.)

A szűrleményt, zabpehely lisztet, sütőport, villával összetört banánt, tojást és az édesítőt összekeverem, és annyi tejjel hígítom, hogy egy sűrűbb palacsintatészta állagú masszát kapjak.
A gofrisütőt olajspray-vel kifújom ( és minden sütés előtt újrafújtam), majd beleteszem a masszát, 3-4 percig sütöm. Kb. 8-9 db jön ki ebből a mennyiségből.

A recept alapján palacsinta is készülhet, ekkor a felforrósított serpenyőbe 1-2 evőkanál masszát rakok (kisebb köröket formázok), majd kisütöm. Mandulatejjel hígított mogyoróvajjal, cukormentes csokisziruppal, banánnal és kókuszchips-szel megszórva ettük. 

picture_20170111_174215199.jpg

 Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)

süti beállítások módosítása