Ízmorzsák - finomat gyorsan, könnyedén

Fanta szelet light

2017. február 08. - Vrg

Kedvenc sütink egészségesebb kivitelben, de ízben változatlanul. Már többször, többféle variációban is elkészítettem, de ez a verzió vált be nálunk a legjobban. Télen nyáron egyaránt szerepel a repertoárban, mindig nagy sikert aratva. A tippek között több variációs lehetőséget felsoroltam a piskóta, krémes, illetve a narancsréteghez egyaránt, így mindenki ki tudja választani a neki megfelelőt.

picture_20170206_071856219.jpg

Fanta szelet light

Piskóta:

  • 6 db tojás
  • 4 ek szénhidrát csökkentett liszt
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1 dl kókuszolaj (olvasztott)
  • 1 tasak sütőpor 
  • 1 ek 1:4-hez édesítő 
  • 2 ek eritrit

Tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk az édesítőt, habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszolajat, kikeverjük. A kakaót, sütőport és a lisztet összekeverjük, majd az édesítős részhez adjuk. Egy kanál felvert tojásfehérje habot keverünk a kakaós masszához (ezzel lazítjuk), majd a maradék tojásfehérjét óvatosan a krémhez keverjük. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben 18-20 percig sütjük (gázsütő 4-es fokozat).

Krém:

  • 450 g túró
  • 150 g kókuszkrém
  • 60 g növényi tej (ezt a mandulás rizstejet használtam)
  • 1,5 tk konjac liszt (kb. 6 g)
  • fél citrom leve + reszelt héja
  • 1 narancs leve + reszelt héja

A hozzávalókat egy botmixer segítségével krémesítjük. Majd a kihűlt piskótára kenjük. Hűtőben pihentetjük.

Narancsréteg:

  • 7 dl cukormentes üdítő
  • 2 tasak pudingpor

A hozzávalókból pudingot főzünk, majd langyosra hűtjük. Végül  a túrókrémre tesszük. A kész sütit hűtőbe tesszük, legalább 3-4 órát hűtjük. 

TIPP: piskótához használhatunk zablisztet, tönkölylisztet, de akár rizslisztet is (vagy ezek keverékét). 

TIPP: édesítésre lehet használni eritritet, xlititet is.

TIPP:túró helyett lehet használni totut (tojásfehérje túrót). 

TIPP: konjac liszt helyett lehet használni zselatint is, kb. 1 ek szükséges, előtte vízben fel kell oldani (ekkor érdemes annyival kevesebb növényi tejet használni).

TIPP: Variációk narancsrétegre:

  • Cukormentes szörp+ szénsavas ásványvíz (7 dl), két csomag pudingpor
  • 3 narancs leve, 3-4 dl szénsavas ásványvíz, 2 csomag pudingpor, 3 ek eritrit.

TIPP: pudingport lehet helyettesíteni zselatinnal. 

TIPP: kókuszkrémet a Vegital youtube oldalán található videó alapján készítettem.

TIPP: 60 g növényit tej helyett lehet használni kókuszkrémet is, nekem csak 150 g kókuszkrémem volt, ezért pótoltam növényi tejjel, hogy a megfelelő állagot érjem el. 

Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)

süti beállítások módosítása