Nagyon finom túró rudi tortát készítettem alakbarát módon, felesleges kalóriák nélkül. Tökéletes választás lehet akár az ünnepi asztalra is. Ha rajongtok a túró rudiért, illetve a csupa krém sütikért, akkor ez a sütemény tökéletes választás lehet számotokra. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, garantáltan mindenki szeretni fogja. :)
A tésztához:
- 40 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 g 1:4-hez édesítő
- 20 g eritrit
- 1 tk sütőpor
- 1 tk zsírszegény kakaópor
- 2 db tojás (L)
- 2 ek olvasztott kókuszzsír
A krémhez:
- 450 g zsírszegény túró
- 250 g ricotta
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 narancs reszelt héja
- 2-3 ek 1:4-hez édesítő
- 1-2 ek vaníliás eritrit
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tasak zselatinfix
A tetejére:
- 100 g hozzáadott cukortól mentes tej/étcsokoládé
- 1 ek kókuszzsír
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük az édesítőkkel, hozzáadjuk az olajat, majd a kakaót is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a kakaós masszához öntjük, elkeverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét, majd kókuszolajjal vékonyan kikent tortaformába tesszük. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süssük 15 percig (én légkeverésen, 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki.
A krémhez egy keverőtálba tegyük bele a túrót és a natúr joghurtot, krémesítsük egy botmixerrel. Majd keverjük hozzá a krém többi hozzávalóját is. A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd kenjük rá a túrós krémet. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval (a csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel és keverjünk hozzá 1 ek kókuszzsírt is).
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)