Rajongok a gombáért, a kedvenc zöldségem. Már több hónapja megvan a Vegital gépem, gombakrémlevest mégsem készítettem ezidáig. Úgy voltam vele, hogy abból nekem tökéletes leves kell, ezért nagyon sokáig gondolkoztam, olvastam, kerestem, kutattam, hogy a megfelelő ízeket, fűszereket tudjam összepárosítani. Úgy érzem megérte, az ízlésemhez közelálló gombakrémlevest sikerült alkotnom.
Gombakrémleves Vegital géppel
A leves 1.3 literes Jasmine géppel készült.
- 280 g gomba
- 50 g hagyma (1 nagy fejnek a fele)
- 50 g zellerszál (Lidl-be lehet kapni előrecsomagolt snack zellert, én abból használtam 1 db-ot).
- 2 db fokhagyma
- fél AP (géphez kapott adagoló poharat használtam) rizs (barna és vadrizs keverék)
- 1 ek olivaolaj
- fél tk szárított kakukkfű
- 1 tk szárított petrezselyem
- 3 tk adalékmentes ételízesítő
- só, bors ízlés szerint
A hozzávalókat felaprítottam és a gépbe tettem. Elindítottam a krémleves programot.
TIPP: alaplével is el lehet készíteni a levest, ekkor még ízletesebb lesz. Ez esetben az ételízesítő, olaj elhagyható.
TIPP: tálaláskor adhatunk hozzá feltétként pirított gombát, bacont. Tálalhatjuk növényi vagy sima tejföllel.
TIPP: a gépet használat előtt ecettel átöblítettem (ez segít az esetleges lerakódások feloldásában és a leégés megelőzősen). Indítás előtt egy fakanállal az egészet átkevertem.
A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni.
Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)