Rendszeres kávéfogyasztónak nem mondanám magam, ha kávét iszok, akkor általában azt sok tejjel teszem. Nemrég vettünk különböző ízesített szemes kávékülönlegességeket, azonban a csomagoláson észrevettem, hogy nagynyomású kávéfőzőgépben nem ajánlják lefőzni, mert úgy veszíthet az aromájából, nekünk viszont csak ilyenünk van otthon. Ekkor jött az ötlet, hogy hát akkor kipróbálom a növényi tejkészítő gépembe, az ízvilág pedig teljesen lenyűgözött. Nagyon finom, intenzív ízű "tejeskávét" kaptam.
Tokiói málna-tejeskávé csokoládéval
Az ital 1.3 literes Jasmine géppel készült.
- 2 AP (géphez kapott adagolópohár) héjas mandula
- 1 AP (géphez kapott adagolópohár) kókuszreszelék
- 1 AP (géphez kapott adagolópohár) Cafe Frei Tokiói csokoládés málna kávé
- 1 ek olajessimo
- negyed tk só
- 1.5 ek kókuszvirágcukor
- 2 ek eritrit
- víz a max jelig
A hozzávalókat a gépbe teszem és elindítom a száraz magtej programot. Amikor elkészült a géphez kapott szűrő segítségével átszűrőm. Majd még kétszer átszűrtem egy sűrűbb szövésű szűrőn.
Az így kapott tejeskávén nagyon jól kivehető a málna és a csokoládé karakteres íze, érdemes kipróbálni.
TIPP: bármilyen szemes kávéval elkészíthető, de mindenképp ajánlom valamilyen ízesített, jó minőségű kávé használatát.
TIPP: Kókuszvirágcukor helyett más édesítő is használható, pl. eritrit, xilit, stevia, stb.
TIPP: Blansírozott mandulával is elkészíthető.
A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni.
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)