Folytatódik az ünnepi készülődés és most szintén egy remek ünnepi italt hoztam Nektek, ami akár ajándékba is adható. Ha nincs növényi tejkészítő géped, akkor is próbáld ki a receptet mindenképp (a bejegyzésben adok ötletet erre), hiszen a végeredmény igazán bombasztikus tud lenni :)
Karobos, chia magos forró csokoládé
Hozzávalók
- kb. 8 dl növényi tej
- 3 ek karobpor (kakaóporral helyettesíthető)
- 1 ek 1:4-hez édesítő
- 2-3 ek chia mag
- 80 g jó minőségű étcsokoládé
- + cukormentes pillecukor a tálaláshoz
Elkészítés Vegital géppel
Növényi tej
- 4 AP (géphez kapott adagoló pohár) kókuszreszelék
- fél AP (géphez kapott adagoló pohár) mandula (héj nélkül)
- 2-3 ek chia mag
- 1 ek 1:4-hez édesítő
- víz a MIN/MAX jel közé
Az alapanyagokat a gépbe teszem, majd elindítom a száraz magtej programot. Amikor elkészült magtej szűrőzsák segítségével átszűrőm .
A gépet elöblítem, visszaöntöm a még meleg tejet a tartályba, hozzáadom az étcsokoládét, karob port és elindítom a Juice programot. Cukormentes pillecukorral tálalom.
Elkészítés hagyományos módon
A növényi tejet felforralom, hozzáadom a chia magot, hagyom állni 5-10 percig, majd turmixolom, végül átszűröm (ízlés kérdése, kihagyható). A meleg tejhez adom a csokoládét, édesítőt és karob port szintén turmixolom. Ízlés szerint cukormentes pillecukorral tálalom.
HOLNAP jön az adventi nyereményjáték újabb fordulója, ismét szuper ajándékokkal, ne maradj le róla csatlakozz a FB oldalamhoz most! :)
A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni.
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)