Habár ritkán, de vannak olyan napok amikor nekem sincs kedvem a konyhába tenni, venni. Ilyenkor gyors megoldásokat keresek, így született meg ez a rakott csirkemell ötlet is, ami egyébként nagyon finomra sikeredett és egy igazi fehérjebomba sült ki belőle.
Brokkolis rakott csirkemell
- 2 kisebb csirkemellfilé (kb. 270-290 g, 4 szeletre vágtam fel)
- kb. 400 g brokkoli
- 80 g feketeerdei sonka
- 1 doboz cottage cheese (láttam már ebből is light verziót, így azt használtam, de a sima is tökéletes)
- tetejére zsírszegény sajt ízlés szerint
- fűszerek (sómentes gyros fűszerkeverék, só, bors, metélőhagyma)
A brokkolit rózsákra szedtem, félpuhára főztem (hideg, enyhén sós vízben felraktam, majd addig főztem, míg a víz fel nem forrt). Ezalatt a csirkemellet szeletekre vágtam, majd befűszereztem (sómentes gyros fűszert használtam). Egy kerek jénai formát kibéleltem a sonka szeletekkel, erre ment a befűszerezett hús, ezután a húst kissé megsóztam (csak az egyik felét és azt se kell nagyon, mert maga a sonka is elég sós).
A félig kész brokkolit elkevertem a cottage cheese-zel, adtam hozzá borsot, metélőhagymát, majd a hús tetejére halmoztam. Végül az egészet zsírszegény sajttal befedtem.
160 °-os sütőben 30-40 percig sütöttem, nekem elég sok leve lett, ezt a sütés végén leöntöttem róla. Mellé paradicsomos barna rizst készítettem.
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)