Újabb hamburger buci receptet hoztam Nektek, ezúttal egy kis hajdinaliszttel és bambuszrost liszttel turbóztam a bucikat. A bambuszrost liszt amellett, hogy növeli a kész pékárú rosttartalmát nagyon jó állagot is ad, kívül ropogós, belül pedig igazán puha, foszlós a végeredmény, még másnap is.
Teljes kiőrlésű, hajdinás hamburgerzsemle
- 1,5 dl langyos víz
- 50 g joghurt (natúr)
- 20 g olaj (kókuszolajat használtam, de lehet olíva is)
- 1 tojás (+ 1 sárgája a sütéshez)
- 1 tk méz (elhagyható)
- 1 tk só
- 180 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 40 g hajdinaliszt
- 25 g bambuszrost liszt
- 80 g sikér
- 1 tasak porélesztő
A dagasztást, kelesztést most is a kenyérsütő gépemre bíztam. A hozzávalók sorrendje szerint bepakoltam mindent a gépbe és elindítottam a kelesztés programot (1 óra 20 perc). Miután megkelt szilikon lapra borítottam és 4 egyforma részre vágtam, majd zsemlét formáztam belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem a zsemléket, megkentem tojássárgájával és megszórtam őket fekete szezámaggal, letakarva negyed órát pihentettem. Légkeveréses sütőben 25 percig sütöttem, 160 fokon.
Házi húspogácsa
- 500 g darált marhahús
- 1 kisebb fej hagyma apróra vágva
- só, bors ízlés szerint
A hagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a darált marhát, borsozzuk. 4 egyforma gombócot készítünk, majd kilapítjuk őket (kistányérral szoktam). Mindkét oldalát sózom, borsozom, végül kontakt grillben 3-4 perc alatt készre sütöm.
Házi húspogácsával, cukormentes mustárral és ketchuppal valamint zöldségekkel ettük.
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)