Ízmorzsák - finomat gyorsan, könnyedén

Diétás padlizsánkrém

Majonéz nélkül

2018. március 05. - Vrg

​Ismét egy újabb kenyérre kenhető recept. A padlizsánkrémet sokféleképpen készítik, mindenki másra esküszik. Nagyon szeretem a majonézes verziót is, azonban az egyáltalán nem nevezhető diétásnak sajnos. Ezt, a majonéz nélküli változatot viszont, könnyen be tudjuk illeszteni a diétánkba, így erről sem kell lemondani az egészséges életmód követőinek. 

padlizsan.PNG

Diétás padlizsánkrém
(kb. 3-4 adag)
  • 700 g padlizsán
  • 60 g hagyma
  • 15-20 g fokhagyma
  • 20 g cukormentes mustár
  • 1 ek olaj
  • frissen facsart citromlé
  • 40 g natúr joghurt/görög joghurt
  • só, bors ízlés szerint
A padlizsánokat félbe vágjuk, tepsire helyezzük, 1 óra alatt megsütjük a sütőben, majd leszedjük a héjukat.  Amikor kissé kihűltek, feldaraboljuk, és turmixgépbe tesszük.
padlizsan_1.PNG
A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk vagy lereszeljük, a padlizsánhoz adjuk, a többi hozzávalóval együtt és összeturmixoljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük sóval, borssal. Érdemes pár órára (de akár egy éjszakára) hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
padlizsan_3_1.PNG
Pirítóssal, kenyérrel, lapkenyérrel, sok zöldséggel, vagy húsok mellé tálalva is kínálhatjuk.

Tápérték adatok:

(egész adagban)

kb. 347 kcal, 13 g zsír, 48 g szénhidrát, 13 g fehérje

padlizsan_2_1.PNG

Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam,  ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)

süti beállítások módosítása