Ismét egy újabb kenyérre kenhető recept. A padlizsánkrémet sokféleképpen készítik, mindenki másra esküszik. Nagyon szeretem a majonézes verziót is, azonban az egyáltalán nem nevezhető diétásnak sajnos. Ezt, a majonéz nélküli változatot viszont, könnyen be tudjuk illeszteni a diétánkba, így erről sem kell lemondani az egészséges életmód követőinek.
Diétás padlizsánkrém
(kb. 3-4 adag)
- 700 g padlizsán
- 60 g hagyma
- 15-20 g fokhagyma
- 20 g cukormentes mustár
- 1 ek olaj
- frissen facsart citromlé
- 40 g natúr joghurt/görög joghurt
- só, bors ízlés szerint
A padlizsánokat félbe vágjuk, tepsire helyezzük, 1 óra alatt megsütjük a sütőben, majd leszedjük a héjukat. Amikor kissé kihűltek, feldaraboljuk, és turmixgépbe tesszük.
A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk vagy lereszeljük, a padlizsánhoz adjuk, a többi hozzávalóval együtt és összeturmixoljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük sóval, borssal. Érdemes pár órára (de akár egy éjszakára) hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
Pirítóssal, kenyérrel, lapkenyérrel, sok zöldséggel, vagy húsok mellé tálalva is kínálhatjuk.
Tápérték adatok:
(egész adagban)
kb. 347 kcal, 13 g zsír, 48 g szénhidrát, 13 g fehérje
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)