Hívhatnám zabszeletnek is, ugyanis nem az a ropogós müzliszelet, amit meg tudsz venni a boltban. Ezzel szemben ebben a szeletben nincs hozzáadott cukor, glükózszirup, színezék, tartósítószer, pálmazsír, stb.. A végeredmény pedig annak ellenére, hogy nem egy ropogós müzliszelet, nagyon finom és laktató. Az eredeti receptet Nők Lapja Konyha (2016/09) újságban találtam, ezt alakítottam át a saját verziómra.
Müzliszelet
- 230 g banán (héj nélkül)
- 40 g aszalt áfonya (hozzáadott cukor nélkül)
- 10 g chia mag (Szafi)
- 20 g tökmag
- 40 g darált dió
- 100 g zabpehely (nagyszemű)
- 30 g puffasztott köles
- 40 g hozzáadott cukortól mentes csokoládé (vagy helyette étcsokoládé)
- 0.5 ek 1:4-hez édesítő
- 0.5-1 tk fahéj
A banánt egy villával összenyomkodjuk. A magvakat, aszalványokat és a durvára vágott csokoládét, a zabpehellyel, puffasztott kölessel és a szétnyomkodott banánnal összedolgozzuk. Fahéjjal és édesítővel ízesítjük.
Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen belenyomkodjuk a masszát. 180 °C-os sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük. Hagyjuk kihűlni, felszeleteljük. Fémdobozban tárolva 4-5 napig eláll.
Tápanyag:
(Az egész adag 10 szelet, ebből 1 szelet tartalmaz)
kb. 139 kcal, 6 g zsír, 18 g szénhidrát, 4 g fehérje
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)