Hétvégi, gyors ebédötletként készült nálunk ez a krémleves. A zöldségesnél akkora hatalmas medvehagyma csokor volt, hogy nem tudtam ellenállni neki. A leves nagyon hamar elfogyott, aki szereti a medvehagymát mindenféleképpen próbálja ki.
Medvehagyma krémleves
- 2 db közepes burgonya vagy 1 db nagyobb
- 1 nagy fej hagyma
- 1 ek olívaolaj/vaj
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 1,2 liter alaplé
- só, bors
- ízlés szerint tejszín/rizs főzőkrém/light sajtkrém
A hagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felöntjük az alaplével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Miután a krumpli megpuhult, hozzáadjuk az aprított medvehagymát. Végül az egészet egy botmixer segítségével összeturmixoljuk. Adhatunk hozzá 1-2 dl tejszínt/rizs főzőkrémet, esetleg 50-100 g light sajtkrémet.
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)